Ce-ar fi fost

Adesea, cu gandul la ce-ar fi putut fi ma intreb ce-ar fi fost daca nu m-as fi nascut! Ce-ar fi lipsit pamantului daca eu, cel ce sunt nu m-as fi numarat printre miliardele de suflete ce zilnic construiesc aura lumii! Nimeni nu poate spune daca ar lipsi ceva, iar orice abordare a ideii nu ar putea fi decat subiectiva. Ce-ar fi fost daca tu nu ai fi existat? Ce gol s-ar simti? Ne macina idea ca suntem prea mici… nesemnificativi, desi uitam fortza din noi ce face pamantul sa se miste! In jur, mereu cauti ceva, disperat te agati de clipe ce pentru putin te fac fericit! Cei din jur te privesc pentru simplul motiv ca existi nestiind de ce, neintelegandu-si nici propria menire! Traim zilnic printre straini, conjunctural ne intalnim, iar cele cateva cuvinte folosite implinesc un protocol nascut de vreme!

Si daca nu ne-am fi nascut? Am fi fost mai putini ar zice unii, negandu-si propria existenta! E ciudat cum atunci cand te nasti esti privit ca si cum tu ai schimba lumea, iar gandul de a fi deosebit iti este insuflat mult timp, iar o data cu trecerea timpului societatea face orice pentru a-ti rapi acest fapt! Prin orice mijloc, esti redus la a nu iesi din tipar, esti constrans la a nu indrazi sa gandesti mai mult decat supravietuirea, esti impins la a crede, ca daca nu te-ai fi nascut am fi fost cu unul mai putin! Adevarul insa dainuie in necunoscutul propriu! Tot ce fac aici , tot ce scriu si am scris este sa te fac pe tine cel ce ma privesti sa cauti! Ma chinui zilnic sa ma descopar cel ce am fost, sa inteleg cel ce sunt si voi fi pe vecie! Dumnezeu ne-a creat pentru a se cunoaste pe El insusi! Cauta-te pe tine insuti si descopera-te pentru ca esti la un “val” distanta de adevar. Cuvinte nascute de nicaieri te conduc pe calea cea dreapta, iar scopul gandului e de a te impinge spre adevarata realitate. Fara tine, tu, cel ce citesti pamantul ar fi fost mai sarac! Noi toti am fi avut o veriga lipsa, ne-am fi simtit incompleti, iar pe tine, cel ce faci parte din noi toti te iubim; desi nu o stim mereu -lipsa ta ne-ar face drumul mai lung!

Clipa de fatza e pentru tine, iar mai presus de tine este mereu cineva ce v-a veghea oricare iti vor fi fricile. Crede si tot ce visezi se va implini chiar sub ochii tai, iar asta nu e o speranta sau o incurajare, ci e un fapt ce a permis intregii lumi sa se nasca! Iubeste sa razi, crede in zambet iar lumea ti se va revela! Asta e ceea ce sunt sigur! Asculta si citeste cu inima tot ce iti este oferit, iar mai presus de vise priveste-te pe tine in umbra celui ce ai fost in clipa ce-o sa vina! Si te rog – cunoaste-te prin ganduri, absorbit de lumina!

Anunțuri

~ de tudorbogdanb pe Ianuarie 11, 2010.

2 răspunsuri to “Ce-ar fi fost”

  1. Poate o sa zici ca sunt ignoranta, dar cred din tot sufletul meu ca a te cunoaste o inca un plus pentru a mai pierde o perioada lunga in care suntem legati de ego-ul nostru, si la final cand zici ca te cunosti descoperi ca omul se transforma zilnic si ca tot ceea ce ai ” cunoscut” despre tine e eronat. Sa lasam cunosterea noastra si sa iubim pe toti si tot din jurul nostru…Gata promit ca nu mai fac pe gica contra

  2. 🙂 – Nu o faci pe gica contra, ci iti spui doar parerea, iar lucrul asta nu face decat sa ma bucure.
    A te cunoaste pe tine insuti in ceea ce am scris mai sus inseamna a te descoperi pe tine cel „adevarat” – reprezinta a-ti descoperi propriul suflet, Dumnezeul din tine. Tu ca fiinta carnala, ghidata de constiinta nascuta in societatea de azi te transformi zilnic pentru ca asta e si scopul vietii – sa te transformi evoluand. A te cunoaste pe tine insa reprezinta aici a-ti descoperi sufletul pentru ca tocmai el sa te ghideze catre schimbarea zilnica de care vorbeai, pentru a nu iti da seama intr-o zi ca tot ceea ce stii despre tine este eronat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s