Catre gand…(partea I)

travel_0009


Cine sunt eu…sunt ceea ce esti si tu, cititorule, ceea ce firescul universal a decis ca noi sa fim , ceea ce sute de minti au incercat sa inteleaga cautand o explicatie valabila a ceea ce suntem, sau ceea ce am putea fi. Cu totii suntem ceea ce ne dorim, sau credem despre noi insine ca suntem, nimeni si nimic neavand voie sa ne spulbere visul de “a fi”. Existenta, prin natura sa, ofera dorinta si sansa de a cauta, de a distinge, insa cel mai important, de a intelege. Tine doar de noi…Cu totii suntem si detinem adevarul suprem prin pura confruntare cu noi insine, iar tocmai diversitatea ideilor nascute din aceiasi samanta ne ofera titlul de fiinte complexe.

Noi suntem societate, noi suntem arta, noi suntem ura, dragoste, iubire, frica, pace, noi suntem tot ceea ce ne dorim sa fim prin banala percepere si constientizare a starii de a fi. Am dat nastere conceptului de societate, i-am cautat defectele, am modelat-o dupa bunul nostru plac pentru a-i cauta mai apoi noi slabiciuni menite a motiva diferitele actiuni mai mult sau mai putin responsabile, am remodelat-o si astfel ne putem minti in continuare ca reprezentam fiinte civilizate ce traiesc in perfecta armonie alaturi de iluzii. De aici incolo, cu totii ne construim propriul nostru univers in care traim mai mult sau mai putin fericiti, ne hranim cu ceea ce constient am permis candva sa ne fie furnizat, ne bucuram de micile asa zise placeri ale vietii cotidiene si ne trezim fericiti in fiecare dimineata zicand: “Ce frumoasa e viata”… Sa fie oare asa, sau e doar minciuna ce ne-o autoadministram traind cu speranta ca nimeni nu ne poate minti, iar lumea in sine este o carte simplu de citit seara la lumina lampii inainte de culcare…

E pacat cum de cele mai multe ori ne rezumam la a fi citit doar prefata si eventual capitolul intai pana sa adormim, nestiind ca adevarata “poveste” incepe abia dupa ce somnul razbate tamplele obosite de inca o zi traita in “minunata” societate izolata de valoarea unei povesti bine scrise, gandite si realizate de un creator extrem de iscusit…oare e nestiinta sau nepasare faptul ca adevarata arta capata sens si valoare abia din capitolul al doilea..?                    (va urma)

Reclame

~ de tudorbogdanb pe septembrie 7, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s